Özellikle bir zamanlar ülkemizden de yaptığı uçuşlarla (Ağustos 2016’dan itibaren uçuşlar durduruldu) gönüllerde taht kuran ve Avrupa içindeki en ucuz havayolu firmalarından biri olan Wizzair ile 11 adet uçuş yaptıktan sonra Wizzair Kullanma Kılavuzu hazırlamayı ve Wizzair’in özellikle bagaj konusundaki tüyolarını sizlere bu yazıda aktarmayı istedim.

wizzair kullanma kılavuzu

wizzair kullanma kılavuzu

Wizzair Kullanma Kılavuzu

Wizzair hakkında bilgi internette çok gibi görünse de detaylı bilgilerin hepsini bir arada bulmak zordur. Biraz ön bilgi verdikten sonra soru soru bu konuda Wizzair nasıl? Sorusuna cevaplar vereceğiz.

Wizzair, bir Macar şirketi olup Avrupa’daki en iyi low cost havayollarından bir tanesi ve aynı zamanda Avrupa’da ucuz uçak bileti satan firmaların başında gelmektedir. Ama kabin bagajına bile sınırlama koyup belli boyutu aştığınızda sizden para talep eden de bir havayoludur. Bu yüzden bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz. Yoksa uçak biletinden daha fazla bir parayı çantanız biraz büyük diye ödemeniz an meselesi olabilir.

Wizzair Uçuş Noktaları

16 Nisan 2016 tarihi itibariyle uçuş noktaları aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir. En güncel versiyonu için: https://www.Wizzair.com/gb/en/cheap-flight-destinations

Rotalarda da gördüğünüz gibi neredeyse uçuş yapmadığı yer yok! Tabii bunların neredeyse hepsi uzak havalimanları.

wizzair uçuş noktaları

wizzair uçuş noktaları

Wizzair Online check-in nasıl yapılır?

Wizzair online check in için Wizzair’in kendi hazırladığı bir video var; en yararlı bunun olacağını düşünüyoruz. Aşağıdan Wizzair’de online check-in’in nasıl yapıldığını uygulamalı olarak görebilirsiniz.

Tabii unutmamanız gereken bir şey var. Bu aşamada size transferden otele, yemekten koltuk seçimine kadar birçok şey satmaya çalışır. Hiçbirini satın almanıza gerek yok! Check-in sırasında koltuğu otomatik olarak atıyor, para ödemenize gerek yok.

Wizzair koltuk seçimi için para ödemek zorunlu mu?

Hayır, size otomatik bir koltuk atar. Para ödemenize hiç mi hiç gerek yok.

Bilgilerinizi isterken pasaport numarası da isteyebilir sizden. Bunu girmeniz gerekir. Hatta online check-in yaptıktan sonra eğer farklı bir ülkeye gidiyorsanız (örneğin Polonya’dan İtalya’ya) bankoya gidip pasaportunuzu gösterip vize kontrolü yaptırmanız gerekir. Çok sıkı denetlenmese de yapılmasında fayda vardır.

Wizzair Bilet Çıktısı Alınmalı mı?

Evet. Ama telefonunuzdan da barkodu okutabilirsiniz. İlla kağıt üzerinde olmasına gerek yok. Yeter ki barkod telefonunuzda olsun.

Wizzair Bagaj Boyutu ve Bagaj Hakkı Nedir?

Wizzair bagaj konusunda en hassas şirketlerden bir tanesidir. Hatta yazımızın başında belirttiğimiz gibi kabin bagajına dahi bir boyuttan sonra para ödemenizi ister. Bunu da “large cabin bag” olarak adlandırır. Aşağıda boyutlarını gördüğünüz bu bagajlarınızı uçağın biniş kapısında bulunan demir kafeslere sokmanızı isteyebilirler. Eğer buraya sığıyorsa ücret ödemenize gerek yok. Ama eğer sığmıyorsa ücret ödemek zorundasınız. Ryanair’de bahsettiğimiz bir yöntem vardı: uçağa en son girmek. Ama bu Wizzair’de işe yaramıyor çünkü sağolsunlar ayağınıza pos makinesi getiriyorlar ve bu parayı sizden alıyorlar.

Wizzair bagaj boyutları:

Small Cabin Bag (küçük el bagajı): 42x32x25cm

Large Cabin Bag (büyük el bagajı): 56x45x25cm

29 Ekim 2017 tarihinden itibaren 55*40*23 cm boyutundaki el bagajları da ücretsiz oluyor! 

Wizzair Bagaj Hakkı Boyutları

Wizzair Bagaj Hakkı Boyutları

Wizzair’de kontroller sıkı mı?

Diğer firmalar arasında en sıkısı desek yanlış olmaz. Bir de sağı solu belli olmuyor. O yüzden işinizi sağlama almanızda fayda var.

Wizz Discount Club Nedir?

Wizz Discount Club paralı bir üyelik sistemidir. Kişisel ve grup olarak iki ayrı üyelik tipi vardır. Bunlara kısaca bir gözatalım.

Eğer okumaya üşeniyorsanız kısaca şöyle diyelim: kişisel üyelik için yıllık 30 Euro para veriyorsunuz ve bu üyelik sayesinde aldığınız her bilette, biletin minimum 19.99 Euro olması şartı ile net 10 Euro indirim alıyorsunuz. Yani; üyeliği aldıktan sonra bir yıl içinde Wizzair ile 4 adet uçuş yapacaksanız kesinlikle alın.

Kişisel Wizzair Discount Club için yıllık üyelik aidatı: 30 Euro.

Avantajları

  • 20 Euro üzerindeki her bilet için 10 Euro indirim alıyorsunuz (yani 30 Euro olan bir bileti 20 Euro’ya alıyorsunuz). Ve bunun bir üst limiti belirtilmemiş yani istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Bunu aynı anda rezervasyon yaptırmak koşulu ile bir arkadaşınızla da kullanabilirsiniz. Yani o da indirimli fiyata bileti alabilir.
  • Large Cabin Bag ve Checked bagajda (uçağın altına konan bagaj) net 5 Euro indirim alabiliyorsunuz.
  • Wizzair bazen yüzde 20 indirim yapıyor. Ama bu indirimleri sadece Wizz Discount Club üyelerine sunuyor.

Dezavantajları

  • Yüksek üyelik aidatı (eğer hakkını vererek kullanamayacaksanız)

Grup Wizzair Discount Club için yıllık üyelik aidatı: 50 Euro.

Grup toplamda 6 kişiden oluşuyor.

Avantajları

  • 20 Euro üzerindeki her bilet için 10 Euro indirim alıyorsunuz (yani 30 Euro olan bir bileti 20 Euro’ya alıyorsunuz). Ve bunun bir üst limiti belirtilmemiş yani istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Bunu aynı anda rezervasyon yaptırmak koşulu ile grup üyeleri de bu indirimden faydalanabiliyor.
  • Large Cabin Bag ve Checked bagajda (uçağın altına konan bagaj) net 5 Euro indirim alabiliyorsunuz.
  • Wizzair bazen yüzde 20 indirim yapıyor. Ama bu indirimleri bazen sadece Wizz Discount Club üyelerine sunuyor. (bu indirimlerin hepsini duyuruyoruz)
  • Eğer grup halinde seyahat edecekseniz daha ilk uçuşta kendini amorti ediyor.

Dezavantajları

  • Eğer en az üç kişi iseniz tek uçuşta (gidiş-dönüş) kâra geçebiliyorsunuz. Bu yüzden dezavantajı yok da diyebiliriz.

Wizzair gibi firmalar var mı?

Elbette Wizzair gibi firmalar var, aşağıdaki yazımıza mutlaka göz atın. Avrupa’da faaliyet gösteren low cost firmaları ve bu firmalar hakkındaki detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Tüm sitemizde olduğu gibi bu bilgileri de sürekli güncelliyor ve uçak bilet kampanyaları oldukça sizinle paylaşıyoruz.

 Ucuza Uçak Bileti Bulabileceğiniz Low Cost Havayolları Listesi  

Wizzair İpuçları ve Wizzair Dikkat Edilmesi Gerekenler

Wizzair ile uçarken size işinize yarayacak birkaç ipucu ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vermek isteriz. Ama bunlar “ipucu” olup tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

  • Decathlon’da satılan forclaz 50 litrelik sırt çantaları ile Wizzair’e binebilirsiniz (kişinin kendi sorumluluğunda, şirketin belirttiği boyutlara uymakta fayda var.)
  • Wizzair genelde şehir dışında olan havaalanlarını tercih ettiği için bileti satın almadan önce muhakkak bu havaalanından şehir merkezine nasıl gideceğinizi araştırın. Yoksa uçak biletine verdiğinizden çok daha fazlasını ulaşım için verebilirsiniz.
  • Uçuş saatlerine de dikkat edin. Saat 9’dan önce ve 22’den sonra bilet almamaya çalışın çünkü genelde Wizzair’in uçtuğu havaalanlarından şehir merkezine bu saatlerde ulaşım olmayabilir.
  • Wizzair uçak iptali ya da rötar konusunda çok titizdir. Ama bu başınıza gelirse hakkınızı “söke söke” almanız gerekir. Bu konu hakkında da yolcu hakları kısmındaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz: https://www.rotavrupa.com/category/yolcu-haklari/
  • Uçaklar genelde zamanında hatta erken kalkabilir. Bu yüzden havaalanına önceden gitmekte fayda var. Bildiğiniz üzere 15 dakika kala kapıyı kapatabilirler.

Wizzair Türkiye Uçuşları

Wizzair İstanbul Sabiha Gökçen’den Budapeşte’ye uçuş yapıyor. Ve gerçekten çok ama çok ucuz fiyatlara Budapeşte’ye gidebiliyorsunuz. Buradan da kendinizi Avrupa’da herhangi bir yere atabilirsiniz. Gerek uçakla gerekse başka ulaşım çeşitleri ile.

WİZZAİR 2016 AĞUSTOS AYI İTİBARİ İLE TÜRKİYE’YE OLAN SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ.

Wizzair Kullanma Kılavuzu kısmını sürekli güncel tutmaya çalışacağız. Unuttuğumuz bir şey varsa ya da sizin ekleyecekleriniz varsa aşağıdaki yorum kısmını kullanarak bize iletin. İletin ki ucuza Avrupa’yı gezmek gerçek olsun!

© Wizzair Kullanma Kılavuzu’nun tüm hakları rotAvrupa.com’a aittir.