Uzun Süreli Schengen Vizesi Alma Tüyoları

Seyahat etmek ne kadar güzel ve herkesin istediği bir şey olsa da vize alma süreci, özellikle Schengen vize başvurusu can sıkıcı olabiliyor. Burada da sizlere uzun süreli schengen vizesi alma tüyoları vermeye çalıştım. Bu yazıyı okuduktan sonra uzun süreli schengen vizesi almamanız biraz zor.

Uzun Süreli Schengen Vizesi Alma Tüyoları

Uzun Süreli Schengen Vizesi Alma Tüyoları

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor; burada yer alan tüyolar ülkeye geri döneceğinizi kanıtlayabiliyorsanız işe yarar. Burada ne kastedildiğini de aşağıda maddeler halinde anlattık. Bunların algılanması sizin için yol gösterici olacaktır.

Size bu yazıda anlattıklarımın bir kısmını uygulayarak resmi bir resmi gelirim olmadan ve üniversite son sınıf öğrencisiyken (potansiyel mülteci), memur babamı sponsor göstererek aşağıda göreceğiniz 1 yıllık multi Schengen vizesini alabildim.

Uzun Süreli (1 yıllık) Multi Schengen Vizesi

Uzun Süreli (1 yıllık) Multi Schengen Vizesi

Schengen Vizesi İçin İpuçları

Bir ülkeye vize alıp gidilmesinin en önemli nedeni o ülkeye gidip yerleşmeyeceğinizi görmektir. Özellikle ülkemizden Avrupa ülkelerine gidip de dönmeyenler yüzünden şu anda Türk vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vizesi başvurunuzu geliştirebilecek ve uzun süreli schengen olmasını sağlayabilecek birkaç nokta;

  • Türkiye’ye sizi bağlayan ne kadar nokta varsa hepsini belirtin.
    • Ev, araba, düzenli gelir, arsa vb.
  • Banka hesabınızda para bulunması
    • Bu para elbette vize başvurusundan önce bir anda hesabınıza girerse şüphe uyandıracaktır. Kaba hesap olarak Schengen ülkelerinde kalacağını gün başına 25-30 Euro olması yeterli olacaktır.
    • Banka hesabınızın hareketli olması (örnek olarak, son 3 aylık hesap dökümüm 11 sayfa idi)
    • Kredi kartı kullanıyorsanız ekstrelerini de muhakkak gösterin.
  • Sizi buraya bağlayan herhangibir şey
    • Yarı zamanlı bir iş de sizi buraya bağlar ya da öğrencilik durumunuz. Bunların hepsini belgelendirin.
  • Otel, uçak rezervasyonlarının akla yatkın olması
    • Ücretsiz otel rezervasyonu ve ücretsiz uçak bileti rezervasyonu yazılarında da söylediğimiz gibi; hesabınızda 1,000 TL varken tutup 1,500 TL’lik uçak bileti rezervasyonu yapmanız çok mantıklı bir hareket değildir. Ya da yine aynı şekilde tutup geceliği 200 Euro olan bir otelde rezervasyon yaptırmak da olumsuz etki yaratabilir.
  • Gideceğiniz ülkeye gidip yerleşen bir Türk’ün size davetiye yollaması
    • Her ne kadar bu benim görüşüm olsa da düşünüldüğü zaman bu kişi sizin de orada kalmanıza yardımcı olabilir, size iş bulabilir. Bu yüzden bu tarz davet mektuplarından kaçınmanızı tavsiye ederim.
  • Seyahat planınızın mantıklı olması
    • Vize başvurusunda seyahat planı da vermelisiniz. Burada da örneğin Yunanistan’da 1 ay geçirip, İtalya’da 5 gün geçirecek gibi plan gösterirseniz dikkat çekebilir.

Bunun yanında pasaportunuz ne kadar dolu ise vize alma kolaylığı da aynı oranda artacaktır. Doğru belgelerle vize alınmaması gibi bir ihtimal neredeyse yok. Eğer vize alamadıysanız bunları tekrar gözden geçirmeniz lazım.


Uzun Süreli Schengen Vizesi Alma Tüyoları

Aslında yukarıdaki maddelerden yola çıkarak bir şeyler çıkarabilirsiniz. Aşağıda da madde madde benim uyguladığım adımları anlatacağım. Bu yolla Polonya’dan ilk Schengen vizemi 1 yıllık olarak aldım. Uzun süreli Schengen vizesi alma tüyoları olarak verebileceğim tavsiyeler;

  • Belli aralıklarla birkaç tane rezervasyon gösterin.
    • Schengen bölgesine yapacağınız seyahatlerin birden fazla olacağını rezervasyonlarınız ile gösterin ve bunları belgeleyin. Elbette tutup da 2 yıl sonrasına bir rezervasyon göstermeyin.
  • Bir dilekçeyle neden uzun süreli bir vizeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin
    • Vize alacağınız ülkenin konsolosluğuna hitaben bir dilekçe yazın ve gösterdiğiniz rezervasyonlar için her seferinde vize almak istemediğinizi, bu yüzden de uzun süreli vize istediğinizi belirtin. Mümkünse bu dilekçe İngilizce olsun. Bir örneği yazının sonunda yer alıyor.
    • Sizi ülkenize bağlayan her şeyi bu dilekçeye yazın. Şu okulda öğrenciyim, şu şirkette çalışıyorum gibi.
  • Olabildğince destekleyici belge verin
    • Kredi kartı ekstresi,
    • Öğrenci belgesi,
    • Anne ya da babanızdan alacağınız “ülkeye geri döneceğinize dair taahhüt” gibi belgeler.
  • Sizi ülkenize bağlayacak belge sunmanız. Aklınıza ne gelirse. Bir dernek üyeliği bile olabilir.
  • Sigortanız olabildiğince uzun olsun
    • Hatta varsa özel sağlık sigortanıza yurtdışı kapsamı da ekletin. Ülkeden gitme niyeti olan birisi niye özel sağlık sigortası yaptırsın ki?

Uzun Süreli Schengen Vize Dilekçesi Örneği

Word formatında indirmek için tıklayın.

Dosyadaki kırmızı olarak işaretlenen yerleri kendinize göre doldurabilirsiniz. Yazacağınız dilekede ne gramer ne de diğer şeylere takılmanıza gerek yok, derdinizi anlatmanız yeterli. Bu sayede uzun süreli schengen vizesi alma ihtimaliniz artacaktır.

CONSULATE GENERAL OF THE REPUBLIC OF ÜLKE İSMİ IN ISTANBUL

VISA SECTION,

 

Dear Sir or Madam,

Currently I have been studying at Istanbul Technical University and at the same time working part-time in a company.

In near future, I have plans for traveling to Schengen Area as follows also detailed at the attachment you may find the detailed travel programme;

  • 5th-21th September 2016 – Warsaw- Olsztynek-Gdansk
  • BURADA YAPACAĞINIZ 2-3 SEYAHATİ GÖSTERİN

Due to my travel details given above, I would much appreciate if you could kindly grant the necessary long term multiple visa to me for touristic visits.

I confirm and guarantee that I will not overstay in Republic of Poland or another Schengen Member Country beyond the validity of the visa issued by you.

Yours sincerely,

TARİH

İSİM

İMZA

Uzun Süreli Schengen Vizesi Alma Tüyoları
5 (100%) 23 votes

Aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız aşağıdaki "cevap yazın" kısmından hızlıca yorum yazarak sorunuzu sorabilirsiniz. Birkaç saat içerisinde yanıt alacağınızdan şüpheniz olmasın. Öncelikle soracağınız konu ile alakalı sitede arama yapabilirsiniz.  

Ferit Çağlar Gündüz

İnternetteki "seyahat klişeliği"ne savaş açıp Rotavrupa.com'u ucuz seyahat ve kampanya rehberi temasıyla hayata geçirdi. 25 yaşında, İTÜ Jeofizik Mühendisliği mezunu, Avrupa'daki tüm ülkeleri ve dünyada toplam 42 ülkeyi "işinden istifa etmeden", "(olmayan)evini arabasını satmadan" yarı zamanlı çalışarak kazandığı parayı biriktirip düşük bütçeli seyahatler ile tek başına gezdi ve gezmeye devam ediyor.

  1. Reyhan dedi ki:

    Ferit Bey merhaba. Öncelikle detaylı bilgiler için emekleriniz için teşekkür ediyorum.
    Form uzerindeki bir kac hane icin sorularim olacakti. Yunanistandan başvuru yapacagiz ve şu şekilde bir rezervasyon planimiz mevcut.
    5-15 agustos yunanistan
    27- 30 ekim ispanya
    22 – 25 aralik italya

    22.haneye tüm ülkeleri yazacak miyim?
    25. Haneye bu 3 gezinin toplan süresini mi yoksa sadece ilk ulke yunanistan süresini mi yazmaliyim?
    29. Ve 30. Hanelere de 5 agustos- 25 aralik mi yoksa sadece yunanistan tarihlerini mi yazmaliyim?

    Simdiden teşekkür ederim.

  2. serpil dedi ki:

    Ferit Hocam İsveç İçin aile akraba ziyareti kapsamında konsolosluğunda web sitesinde iki tane form doldurmamızı yazmışlar.Birincisi başvuru formu standart, bir diğeri migraitonsverket başlıklı family details başlıklı formu doldurmamıza gerek var mı ? Araştırdım biraz aile birleşimi için doldurulması gerektiğini söylüyorlar, beni bu konuda aydınlata bilirmisiniz.
    İlginiz için teşekkür ederim.

  3. Asaf H. dedi ki:

    Merhabalar.
    Yararlı ve güzel bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    İtalya vizesine yurtdışından başvuru yapacağım.
    Tatil planımın ilki Eylül 2017 (6 gün İtalya, 2 gün İsviçre şeklinde.)

    1. Bu plan mantıklı mı çoklu vize için?
    2. Uzun süreli vize almam için sizce Şubat ayına mı Yaz mevsimine mi tekrar bir plan mı göstereyim dilekçede?
    Teşekkürler

    • Merhabalar,

      Teşekkürler görüşleriniz için.

      Tekrar Şubat ayına gösterebilirsiniz ama daha önce vize almadıysanız ve belgeleriniz çok destekleyici değil ise tavsiye etmiyorum. Red alabilirsiniz

  4. semiha dedi ki:

    Vize başvuru formunda 1 yıllık vize aldığınızda “Öngörülen kalış süresi veya transit geçiş
    Gün sayısı” kısmına ne yazmıştınız acaba ? 1 yıl mı yoksa 1 yıl içindeki yurtdışında geçireceğiniz tatil süresi mi ?

    • Çok güzel bir noktayı hatırlattığınız için teşekkür ederim, yazıya eklemem gerekirdi.

      İlk girişteki kalış süresini yazmalısınız

      • semiha dedi ki:

        Yazdığınız yazılarda söylediğiniz gibi yaptım her şeyi fakat uzun süreli vize almak için tarihleri de uzun süreli göstermek gerekiyormuş. İlk girişteki kalış sürem 1 hafta olduğu için kısa süreli vize verdiler. 1 yıllık yaptığım tüm rezervasyonlar hepsi boşa gitti şu an.

        • Merhaba Semiha,

          Açıkçası bunu ilk defa duydum.

          Hangi ülkeden başvurdunuz?
          Daha önce kaç tane vizeniz var?
          Ekonomik ve sosyal statünüz nedir?
          Banka hesabınızda son 3 aydır düzenli giriş çıkış yapılan para ne kadardır?

          Bu bilgileri sağlayabilirseniz ben de bilgilerimi tazeleyebilirim.

          İlk vizenizse çok girişli almak zor.

          Banka hesabınızda düzenli para giriş çıkışı yoksa çok girişli ve uzun süreli Schengen vizesi almak zor.

          Ve bu bilgiyi size kim söyledi acaba?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Devamını oku:
THY ile Bremen’e Ucuz Bilet **BİTTİ**
Kapat